A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. Nagy-Britanniában több mint 20 éve működik nagy sikerrel egy hasonló program, az elismerés logóját jelenleg 4700 munkáltató használja, köztük például az Esso, a Pfizer, a Bank of England, a British Airways és a Brit Igazságügyi Minisztérium is.

Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak.

Az elismerés tartalma

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés alapja a folyamatos fejlesztés. A Fogyatékosság-barát Munkahely logót használó munkáltatókat az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepció mentén vizsgáljuk.

Azon munkáltatók pályázhatnak az elismerésre, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat: Az elismerés megszerzéséhez az alábbi területeken megvalósított, legalább egy fejlesztést szükséges igazolni. A konkrét célokat a szervezet aktuális helyzetéhez, stratégiájához mérten tűzheti ki:

  • Vezetés: A szervezet vezetőinek felkészítése a fogyatékosság tudatos kezelésére.
  • Munkatársak: A szervezet munkatársainak felkészítése a fogyatékos emberek befogadására, a fogyatékos munkavállalók beilleszkedésének segítése.
  • Politika és stratégia: A szervezet fogyatékos, vagy fogyatékossá váló dolgozóinak megtartásához irányelvek meghatározása. Partneri kapcsolatok és erőforrások:
  • Partnerek, beszállítók kiválasztásában fogyatékosügyi szempontok figyelembe vétele. Szakértők igénybe vétele a fogyatékosság-barát körülmények kialakítása terén.
  • Folyamatok: A toborzási folyamat akadálymentesítése. A fogyatékosság-barát munkahely logó használatának beépítése a toborzási folyamatba.
  • Eredmények: A fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását, megtartását, a dolgozók szemléletformálását javító eredmények szisztematikus értékelése. A visszacsatolások beépítése a rendszerbe.

Néhány fejlesztési példa:

– A szervezet vezetőinek, munkavállalóinak fogyatékosügyi tréningeken történő részvétele
– A fogyatékkal élő munkavállaló foglalkoztatását elősegítő szoftver telepítése
– Akadálymentesítési terv készítése
– Esélyegyenlőségi referens kinevezése
– Fogyatékkal élő munkavállalók továbbképzése