Miért érdemes pályáznia?

A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára. A logó 2 évig használható. Használata – a középtávú fejlesztések igazolását követően – további 2 évre, többször is meghosszabbítható.

Milyen előnyökkel jár a logó használata a munkáltató számára?
  • A logó kifejezi, láthatóvá, kommunikálhatóvá teszi a szervezet, cég fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét. Azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég nyitott a fogyatékos munkavállalók felvétele, foglalkoztatása és megtartása iránt. Segíti a felek egymásra találását.
  • A meglévő munkavállalóknak azt üzeni, hogy értékelik hozzájárulásukat, és méltányosan fogják őket kezelni, ha munkavégző képességük csökkenne. A munkatársak büszkék vállalatukra, ezáltal lojálisabbak, ha azt látják, hogy vállalatuk a fogyatékkal élők jó munkáltatójává igyekszik válni.
  • Növeli a cég presztízsét, ha köztudott róla, hogy kiemelt figyelmet fordít a cégnél az esélyegyenlőségi szempontokra, a fogyatékos emberek foglalkoztatására.
  • A logóhasználó szervezet részévé válik egy munkáltatói közösségnek, mely az információ-, tudás- és tapasztalatcsere, továbbá a jó gyakorlatok megismerése révén hozzájárul a szervezet további fejlődéshez.
  • A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés beépíthető a szervezet CSR tevékenységébe.
  • A díjátadó az országos média jelenlétében zajlik, s így rendkívül kedvező lehetőséget biztosít a díjazott cégek CSR tevékenységének széleskörű bemutatására.
  • A díjazott szervezetek fejlesztéseit, jó gyakorlatait honlapunkon és facebook oldalunkon közzétesszük, ezáltal is hozzájárulunk a szervezetek jó hírnevének terjesztéséhez.
  • A logó használható belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, munkaügyi központokban, munkaerő-közvetítő cégeknél, valamint az interneten közzétett hirdetéseken is. Alkalmazható továbbá honlapokon, kiadványokon, levélpapírokon, beszámolókon, közleményeken, stb.