Megszerzés módja

[mk_page_section]

1.Ha az Önök szervezete logó-használóvá kíván válni, akkor első lépésként töltse ki a Jelentkezési lapot. A Jelentkezési lap kitöltése segítséget nyújt ahhoz, hogy a pályázók szisztematikusan áttekinthessék, mennyire eredményesen teljesít a szervezet a fogyatékos emberek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, a dolgozók szemléletformálása területén, és hol lehetne még javítani.

2. A Jelentkezési lapon meg kell határoznia azokat a rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, melyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, illetve a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel / vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítése, informálása kapcsán tervez. Igény esetén, a Salva Vita Alapítvány tanácsadója felkeresi Önöket, és személyesen nyújt segítséget a jelentkezési lap kitöltéséhez. Ezirányú igényét a eldin.adel@salvavita.hu e-mail címen jelezheti.

3. A fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik.

4. Amennyiben a fejlesztések valóban megtörténtek a szakértők előterjesztik a szervezetet a Fogyatékosság-barát munkahely elismerés megszerzésére, és a díj adományozóiból álló bizottság dönt az elismerés odaítéléséről.

5. A pályázatban vállalt feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatók oklevelet kapnak, mely igazolja az elismerés megszerzését. Ettől számított 2 éven át a szervezet jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó – külső és belső kommunikációban való – használatára.

6. Középtávú fejlesztések: A jelentkezési lapon meghatározott középtávú fejlesztéseket, a díj megszerzését követő 2 év során kell megvalósítani. Szakmai tanácsadást, segítségnyújtást, személyes konzultációt ez idő alatt is, bármikor igénybe lehet venni.

7. Két év lejárta után, a szakértői bizottság monitorozza, majd értékeli a középtávú fejlesztéseket.

8. A középtávú fejlesztések értékelését követően, a szervezeteknek lehetősége van a logó használatának meghosszabbítására. Ennek feltétele, az előző két éves fejlesztések teljesítése, valamint további két évre fejlesztési célok kitűzése (újrapályázás). Ezen két feltétel teljesítése esetén a szervezet jogosulttá válik a logó további használatára.

[/mk_page_section]