Pályázati útmutatók

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be, együttműködésben az Emberi Erőforrások Minisztériumával, az Amerikai Kereskedelmi Kamarával és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülettel, azzal a céllal, hogy elősegítse az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását, valamint ösztönözze és elismerje azon munkáltatókat, akik folyamatos fejlesztéseket valósítanak meg a fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása terén.

Az elismerést a Díj adományozói minden évben közösen adják át a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő szervezetek részére, akik a rá következő két év folyamán jogosulttá válnak a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés alapja a folyamatos fejlesztés. A díjat azon munkáltatók nyerhetik el, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos szervezeti gyakorlataikat.

Célunk, hogy a munkáltatóknál megvalósuló esélyegyenlőségi programok, szemléletformáló tréningek, illetve akadálymentesítési intézkedések eredményeként minél több megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos személy jusson munkalehetőséghez és végezhessen értékteremtő munkát.

Kérjük, a Fogyatékosság-barát Munkahely pályázat benyújtását megelőzően olvassa el a pályázati útmutatót: FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY ELISMERÉS ÚTMUTATÓ

A Fogyatékosság-barát Munkahely díj mellett 2020-ban két különdíj kategóriában is adhatnak le jelöléseket pályázóink:

1. Példakép Díj

  • A Példakép Díjat azon Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesülő cég valamely megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos munkavállalója nyerheti el, akinek munkájával, teljesítményével, emberi kvalitásával munkáltatója különösen elégedett, őt mások számára példaképként állítja, ezért felterjeszti a díjra.
  • A Példakép Díjra azon szervezetek terjeszthetik fel valamely megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos munkatársukat, mely szervezetek 2017-ben Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesültek,  és 2020 folyamán újra pályáznak az elismerésre.
  • A pályázati útmutatót innen érheti el: PÉLDAKÉP DÍJ ÚTMUTATÓ

2. Munka-Társ Díj

  • A Munka-Társ Díjjal azon munkavállalókat szeretnénk elismerni, akik munkahelyükön az elmúlt időszakban kivételes erőfeszítést tettek az ott dolgozó megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos munkavállalók beilleszkedéséért és a megfelelő munkavállalási feltételeik megteremtéséért.
  • A Munka-Társ Díjra azon szervezetek terjeszthetik fel valamely munkatársukat, mely szervezetek 2017-ben Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesültek,  és 2020 folyamán újra pályáznak az elismerésre.
  • A pályázati útmutatót innen érheti el: MUNKA-TÁRS DÍJ ÚTMUTATÓ

A pályázati adatlapokat kérjük, minden esetben online töltsék ki és nyújtsák be. Segítségképpen az alábbiakban közzé tesszük a kérdéseket tartalmazó üres pályázati adatlapokat is, melyek a kitöltést megelőzően áttekinthetők:
FOGYATÉKOSSÁG-BARÁT MUNKAHELY ELISMERÉS SABLON
PÉLDAKÉP DÍJ SABLON
MUNKA-TÁRS DÍJ SABLON

Minden kedves pályázónkat arra bíztatjuk, hogy bizonytalanság esetén kérdéseivel keressen fel bennünket, ehhez vegye igénybe az e-mailes, telefonos konzultáció lehetőségét.

Konzultációért kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Kappel Katalin

kappel.katalin@salvavita.hu

+36 (20) 249-6910